Welkom

SCHUTTERIJ ST. SEBASTIANUS SCHINNEN

Stichting Z’ES

Schutterij St. Sebastianus Schinnen
Alfa Bondsfiees
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Bondsfeest.

Het Bondsschuttersfeest 2023 zal plaatsvinden op zondag 25 juni 2023. Op die dag zal een bonte stoet van circa 18 schutterijen door Schinnen trekken en zich van hun beste kant presenteren. Na het ontvangst van zeker 18 schutterijen uit onze directe omgeving is er vanaf 12:30 uur een optocht met defilé Hieraan voorafgaand zullen onze jeugdige deelnemers aan het Kinder OLS deze optocht openen. Aansluitend vinden de wedstrijden plaats op het gebied van o.a. exercitie, muziek, het mooiste koningspaar en keizerspaar, marketentsters, biele-mannen, solistenwedstrijden met klaroen en trom. En uiteraard de schietwedstrijden. Dit alles op een zeer sfeervol en rustiek gelegen feestweide aan de Heisterbrug in de buurt van kasteel Terborgh.

“Tiroler ohne Bergen”

Gedurende het gehele Schuttersfeest op deze zondagmiddag zal “de Fieèstent” met muzikale klanken bezet worden door het schitterende orkest “Tiroler ohne Bergen”  is een Nederlandse Tiroler band uit de lage landen.

Op 25 juni zal Schinnen (Stichting Z’es en St. Sebastianus) in Beekdaelen, en alle schutterijen een duidelijke bijdrage leveren aan de culturele identiteit die ons Limburg zo eigen is. Een bijdrage die we met z’n allen lang moeten blijven koesteren.