De leerlingen van basisschool Sint Dionysius uit Schinnen hebben in het Belgische Ophoven-Raam het Kènjer OLS gewonnen. Maar liefst 30 scholen uit Nederlands en Belgisch Limburg namen dinsdag deel aan de 14e editie van het Kènjer OLS.

En ook deze keer konden de kinderen reken op veel belangstelling langs de optochtroute. Doel van het Kènjer OLS is om kinderen kennis te laten maken met de cultuur van de schutterswereld. Leerkrachten, ouders en plaatselijke schutterijen helpen de kinderen om een echte schutterij zo goed mogelijk na te bootsen. Hierbij horen natuurlijk ook een optocht met een koningspaar en schietwedstrijden.

De Kènjer schutterij uit Schinnen viel meermaals in de prijzen. Zo had de Schinnense school de beste Tambour Maitre en waren er tweede prijzen voor de bordjesdrager en mooiste bordje en het koningspaar. De commandant kreeg een derde prijs en ook van het publiek kregen de kinderen de derde plek toebedeeld. Bij het schieten ging het de kinderen ook voor de wind. De schutters lieten op 36 schoten slechts twee missers noteren

Uiteindelijk bleek de kinderschutterij uit Schinnen de meeste punten bij elkaar gesprokkeld te hebben. Zij nemen nu “Het Ummeke” mee naar huis.